Women sad because husband cheated

Gedrag na vreemdgaan: 3 dingen die je NIET moet doen

Je bent bedrogen en dat is een van de ergste dingen die je kan overkomen. Je bent in alle staten en wilt wraak nemen. Jouw gedrag na vreemdgaan is een lastige. Je wilt graag het vreemdgaan verwerken. Toch is het advies om tot bedaren te komen en niet impulsieve acties te ondernemen. Er bestaat een grote kans dat je hier veel spijt van krijgt. Wij hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet over het beste gedrag na vreemdgaan. Tips voor jou over wat je NIET moet doen als jij jouw partner is vreemdgegaan en op welk gedrag na vreemdgaan jij moet letten.

Verwerken vreemdgaan: niet in mobiel kijken

Ga niet door de telefoon van je partner als jij je slecht voelt, dat is het meest voorkomende gedrag na vreemdgaan. Het zit namelijk zo: als jij je slecht voelt en op zoek gaat naar bewijzen, dan ga je ze ook vinden. Veel mannen en vrouwen hebben mij appjes, e-mails en Facebook-berichtjes laten lezen die ze vonden op de telefoon van hun partner. De meeste berichtjes stelden geen klap voor. Helemaal niks. Maar omdat ze zich zich al slecht voelden, lazen ze alles als bewijs en dachten ze sowieso dat hun partner een affaire zou hebben. Vervolgens gaan ze naar hun partner en confronteerden hem of haar. Die zou een goede reden hebben en wist ook dat jij in zijn of haar telefoon aan het neuzen was. Berichtjes worden vanaf dan natuurlijk verwijderd. Dit gedrag na vreemdgaan is niet goed.

Vrouw ontdekt vreemdgaan van haar man

Ik zeg niet dat je niet door de spullen moet gaan. Ik zeg alleen dat je het niet moet doen wanneer je emotioneel bent. Ik heb een betere manier. Prik een datum en laat dat de datum zijn dat je zijn spullen gaat bekijken. Misschien kun je elke donderdag even gaan kijken. Want op het moment dat jij je beter voelt, trek je ook minder snel verkeerde conclusies. Je zult er rationeler instaan als je op zo’n moment gaat zoeken naar bewijs. Stel dat je iets vindt. Mijn advies is om het even te laten rusten, tenzij het duidelijk is dat je bedrogen wordt. Waarom? Als je later de telefoon weer pakt en ziet dat het berichtje is verwijderd, dan is het verdacht. Staat er meer in het gesprek? Als hij of zij niet weet dat jij de boel controleert, dan wordt het gesprek voortgezet en ga je er echt achter komen wat de situatie is. Verknal het niet door onzeker en ongeduldig te handelen. Dat is geen goed gedrag na vreemdgaan van jou.

Vrouw gaat vreemd via telefoon

Misschien vind je het raar dat ik expliciet meld dat je het niet moet verknallen. Ik zal het uitleggen: de mensen die ik heb begeleid zijn over het algemeen zeer slim te werk gegaan over hoe ze hun partner konden volgen. Dat is iets goeds, je moet hem of haar controleren. Uiteindelijk hebben ze vernomen dat de partner inderdaad niet te vertrouwen was, maar uiteraard moet je ook goed meekrijgen dat hij of zij misschien wel te vertrouwen is. Als jij echter verklapt dat je alles controleert en hoe je dat doet, dan gaat jouw partner zelf dingen uitzoeken. Mocht er wel iets geheimzinnig zijn, dan gaat hij of zij het gedrag aanpassen. Ga niet in e-mails neuzen om meer te weten te komen over de affaire die er misschien al is geweest. Ja, je partner een affaire gehad. Nee, hij of zij heeft niet alles verteld. Het zou ook raar zijn als jouw partner alle details vertelt. Als je gaat graven in oude e-mails, dan vind je zowel kleine als grote bewijzen. Het probleem is dat je vervolgens obsessief gaat speuren en je bezig gaat houden met de kleine details. Geen goed gedrag na vreemdgaan.

Het gaat lastig zijn om je er tegen te verzetten nog meer te willen weten. Probeer het echter wel, want het maakt je alleen maar meer verdrietig. Het zal je nooit beter laten voelen. Wat je graag wilt zeker weten is dat je partner niet nog steeds in affaire zit of jou bedriegt. Laat niet merken of zien hoe je deze zoektocht aanpakt, anders verandert jouw man of vrouw de aanpak.

Verwerken vreemdgaan: Ik ga uit wraak mijn partner bedriegen

Dit betekent ‘zoete wraak’. Ik weet dat het idee verleidelijk klinkt, maar ook dit gedrag na vreemdgaan is echt geen goede manier. Je wilt je partner net zoveel pijn doen als wat jou is gegaan. Je denkt vast dat dit de enige manier als het gaat om vreemdgaan verwerken. Als jij aan het flirten bent met iemand, is het verleidelijk om de ontrouw van je partner als excuus te gebruiken. In beide gevallen is dit geen goed idee. De puinhoop die dit veroorzaakt, is een grotere puinhoop dan waar je op dit moment al in zit. Ik weet dat het niet eerlijk is. Maar als jij jullie huwelijk nog een kans wil geven, dan moet je trouw blijven. Want nogmaals; wraak gaat niet helpen. Het gaat alleen maar meer pijn en schade opleveren. De consequenties zullen gigantisch zijn. Er zijn twee belangrijke redenen waarom wraak geen goed idee is. 

Ten eerste gaat jouw partner misschien jou juist wel verlaten. Je weet namelijk niet wat hij of zij ervan gaat vinden dat jij bent vreemdgegaan. Hypocriet, dat wel. Maar zo’n scenario wordt niet als wraak gezien. De kans is groot dat je de relatie strandt. Hij of zij weet namelijk dat zijn vreemdgaan niets betekende, maar je partner gelooft nu wel dat jouw bedrog betekent dat je niet meer van hem of haar houdt. Je kan simpelweg geen seks kunnen hebben met een ander, als je nog van je partner houdt. Als jij je man of vrouw bedriegt, laten jouw acties zien dat hij of zij zoveel schade heeft aangericht, dat het redden van jullie huwelijk onmogelijk is. Je partner gaat waarschijnlijk opgeven. Als iemand dat besluit neemt, dan ben jij het. Jij beslist of je jullie huwelijk nog wil redden. Geef hem of haar die macht niet. Dat is geen goed gedrag na vreemdgaan.

De tweede reden is dat je positie verliest. Je staat namelijk boven je partner in dit verhaal. Als jij vreemdgaat, geeft je dat een beter gevoel en denk je dat dingen misschien weer gelijk zijn. Desondanks blijven de acties van jouw partner je pijn doen. Als jij vreemd bent gegaan heb je geen reden meer om kwaad te blijven. Het argument: “maar jij begon met vreemdgaan”, gaat niet meer op. Je verliest ook je geloofwaardigheid. Je gaat echt het vreemdgaan niet kunnen verwerken op deze manier. Op dit moment ben jij geen vreemdganger. Ga je echt zijn of haar acties jouw persoonlijkheid laten bepalen? Denk je dat je over bijvoorbeeld vijf jaar trots bent op het feit dat je een vreemdganger bent? In plaats van meteen actie ondernemen, haal diep adem en ga je huwelijk evalueren.

Verwerken vreemdgaan: “Ik moet mijn partner zo hard mogelijk straffen”

Als je zoveel pijn is aangedaan, dan wil je de desbetreffende persoon ook flink pijnigen. Je wilt je partner zo hard mogelijk raken. Je bent vast bang dat als je niet boos genoeg wordt, hij of zij je als zwak ziet. Dat je man of vrouw het wellicht in de toekomst weer doet. Dat begrijp ik. Dit is een natuurlijke reactie als jou verdriet wordt aangedaan. Maar ook dit is niet gepast gedrag na vreemdgaan. Ik weet dat je dit niet gaat geloven, maar er komt een tijd dat jullie weer plezier hebben met elkaar. Mits je besluit om door te gaan met de relatie. Het kan voorkomen dat je na zo’n leuke tijd wel weer het verlangen krijgt om je partner te straffen. Laat ik uitleggen wat er gebeurt: jullie hebben een leuke avond. Jij ligt in zijn of haar armen. Je voelt je veilig en goed. Plots draait je gevoel 180 graden om. Je wordt boos en wilt je partner pijn doen. Waarom? Dit doe je omdat je bang bent dat hij of zij denkt dat jij hem vergeven hebt. Voor je gevoel komt je partner weg met de affaire en zou jij het vreemdgaan niet kunnen verwerken. Let goed op je gedrag na vreemdgaan.

Gaat mijn man vreemd, vraagt ​​een vrouw zich af

Probeer dit te voorkomen. In plaats van te ontploffen, probeer te genieten van het positieve moment. Ga na waarom je van die relaxte modus, ineens heel boos wordt. Probeer te voorkomen dat je hard gaat straffen. Geef jezelf de toestemming dat je weer mag gaan vertrouwen en dat je herstelt van deze klap. En zo komen er nog wel meer momenten dat je jouw pijn wilt botvieren op je partner. Probeer echter naar de lange termijn en de daarbij behorende doelen te kijken. Want je doelen op korte termijn zijn in dit geval NOOIT goed. Veel partners durven niet weer op hetzelfde niveau te komen met hun echtgenoot, omdat ze bang zijn dat hun partner nooit meer anders over ze gaan denken. Jouw man of vrouw moet geloven en weten dat vergeving mogelijk is. Als hij of zij denkt dat jij hier nooit overheen gaat komen, dan heeft je partner misschien niet de moed om mee te werken aan het herstellen van jullie relatie. Wellicht vindt hij of zij het te moeilijk en denkt je echtgenoot het helemaal verstierd te hebben. Wellicht wordt er opgegeven. Maak duidelijk dat je volledige toewijding en transparantie verwacht in de relatie. Vertel je echtgenoot dat je over jullie relatie nadenkt en bekijkt of het nog gaat het werken. Plaats jezelf in die machtspositie. Maakt hij of zij geen excuses en ontbreekt de toewijding, verbreek dan de relatie.

Uiteraard wil je je partner wel het gevoel geven dat er hoop is en zelf het vreemdgaan verwerken. Hij of zij moet weten dat er licht is aan het einde van de tunnel. Je partner moet erin geloven dat als hij of zij jou liefde geeft en trouw is, jij bereid bent om het achter je te laten. Als je echtgenoot er niet in kan geloven dat hij of zij kan worden, dan kan er van de andere emotioneel gezien niet geïnvesteerd worden in de relatie. Waarom niet? Niemand kan het aan om altijd maar veroordeeld te worden. Er is voor de ander hoop nodig dat jij er ook voor gaat om de relatie te redden en zolang je bovenstaande dingen zou jij vreemdgaan niet kunnen verwerken. Anders wordt het een andere relatie na vreemdgaan.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp